MoAni blogja

ME-BTK pedagógia hallgatója vagyok.Egyetemi élményeimről szeretnék beszámolni.Megpróbáltatásaimról és fejlődésemről egyaránt.

Friss topikok

  • knauszi: Naná, hogy nekem is! (2010.11.30. 15:48)
  • moani: Köszönöm szépen! :) (2010.10.24. 12:43)
  • moani: @Csab2esZ: :) Én is téged szejejmem! (2010.10.10. 21:59)
  • moani: @Csab2esZ: Köszönöm szépen! Örülök neki hogy tetszik! KICCSÁVÓ :D (2010.10.05. 16:09)
  • Csab2esZ: Az én kicsi HERCEGNŐM 20 éves!Szép évszám is az! (2010.09.30. 22:08)

Linkblog

2010.09.25. 09:58 - moani

Egyre jobban formálódik a csoport!Nagyon örölük ennek a dolognak.Szerintem jó kis csapat vagyunk,és ami még fontosabb a tanárok nagyon pozitívan állnak hozzánk. Ez jó dolog mert számomra nagyon fontos a bátorítás. Azon emberek köreibe tartozom (sajnos), akit ha megdícsérnek akkor nagyon jól teljesít,de ha elveszik a kedvem akkor nem adok igazán mindent bele a dolgaimba.Szerintem fontos a tanár hozzáálllása is ilyen szempontból.

Egy rövid példa.Tanárnő említette,hogy egy középiskolai pedagógusnak a következőket állították: az osztály egyik "különleges" diákja (punk, tele piercinggel) igazán kiemelkedő eredményeket ért el eddigi tanulmányai során és az IQ teszten is nagyon jó teljesítménnyel szerepelt.Természetesen ennek nem volt valós alapja, mégis a következőket figyelték meg: A diák,aki eddig gyengén teljesített nagy fejlődésnek indult, amihez elsősorban a tanár hozzáállása segítette (abban a tudatban h a gyerek egy zseni :D )

Gondoljunk bele  mi is történne olyan esetben amikor a pedagógus nem kapna ehhez hasonló "külső információkat". A folyamat ilyen módon zajlana le (Tisztelet a kivételnek!) : A tanár és a diák között nem alakulna ki ilyesféle kapcsolat,ami nagy valószínűséggel "beskatulyázáshoz" vezetne, ami a tanuló eddig sem kiemelkedő teljesítményét még jobban rombolná.

Sokat számít a hozzáállás!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://moani.blog.hu/api/trackback/id/tr842321810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása